Transport voertuig met (vracht) belastingsmeeting in het wiel-eind
met roterende lager buitenringen
 
De huidige ontwikkelingen op het gebied van het meten van een belasting in een wiel-eind richten zich hoofdzakelijk op auto toepassingen, gebruikmakend van o.a. speciaal ontwikkelde lager eenheden met roterende binnen ringen. Zo´n eenheid lager concept heeft meestal rek-stroken/bedrading gemonteerd in de binnenkant of aan de buitenkant van de stilstaande buitenring van het lager.

Deze rekstrook sensoren meten onder service condities de vervorming in de stalen lager ring. Daar de output signalen afhankelijk zijn van Young´s modulus, is deze sensor toepassing gevoelig voor hysteresis en temperatuur verloop hetgeen uitgebreide hardware en software ontwikkelingen vragen om dit te compenseren.


De wiel-einden van transport voertuigen gebruiken wereldwijd ongeveer 95% wiellagers met roterende buitenringen, de binnenringen gemonteerd met een perspassing op de stilstaande as uiteinde. Onder service condities zullen de binnenringen kruipen/draaien op de as uiteinde met als gevolg dat de gemonteerde rek-stroken/bedrading beschadigd worden en niet meer functioneren.


Hierdoor is de toepassing van dit sensor type niet mogelijk voor wiel-einden met roterende lager buiten ringen. De (vracht) belastingsmeeting in een wiel-eind van een transport voertuig moet dus anders uitgevoerd worden.


Support Innovatie werkt aan de ontwikkeling van een idea/systeem hoe een nauwkeurige (vracht) belastingsmeeting met bedrading op de as uiteinde gerealiseerd kan worden voor aangedreven en niet aangedreven wieleinden. Het systeem zal zo veel mogelijk standaard componenten moeten gebruiken, bijv. catalogus lagers, etc. De totale kosten van het systeem voor de aanpassing van het wieleind en de implementatie moeten relatief laag zijn.


U zult gedetaileerd op de hoogte gehouden worden van deze ontwikkeling als u een verzoek daartoe mailt naar Support Innovatie.


  • LOG-IN
  • OVER  ONS


Support
Innovatie

Idee & Concept ontwikkeling
brug tussen  Product & Systeem innovatie
en  Zakelijke mogelijkheden