Wie, Wat, Waar

Henk Kapaan is uw consultant voor mechanische engineering activiteiten en sedert 2009-10 bekend en actief onder de internet domeinnaam “support-innovatie.com” (Support Innovatie). Op verzoek van de opdrachtgevers creëert Henk ideeën & Concepten voor de vernieuwing van/of nieuwe voor automobiel en industriële producten en systemen. Voor het bereiken van een optimaal resultaat voor de opdrachtgever neemt hij regelmatig deel aan brainstormsessies en participeert in medium termijn en lange termijn ontwikkelingsprojecten.


Voor aanvang van deze activiteiten heeft Henk 38 jaar in verschillende functies bij de SKF Groep gewerkt. Hiervan heeft hij 25 jaar gewerkt bij het SKF Engineering & Research Centre (ERC) in Nieuwegein - Nederland. Als Hoofd tekenkamer en later Manager Technical Services was hij o.a. betrokken en verantwoordelijk voor het ontwikkelen van test apparatuur en gereedschappen voor kogel-, en rollager producten en systemen voor verschillende toepassingen. Als Project Manager was hij o.a. verantwoordelijk voor het ontwikkelen van speciale hardingsprocessen voor lager material.


De laatste 13 jaar bij de SKF Groep werkte hij als Manager Concept Ontwikkeling bij de SKF Automotive Development Centre (ADC), ook gevestigd in Nieuwegein. Hier was hij verantwoordelijk voor de midden en lange termijn ontwikkeling van lagers en lagersystemen voor personenauto en vrachtwagen-aanhanger toepassingen, variërend van wiellager systemen tot aandrijflijn systemen.


Door zijn kennis en ervaring van lager ontwerpen, toepassingen, hun specificaties en de inbouw van de laatste technologische ontwikkelingen van bijvoorbeeld electronische regel en controle apparatuur, konden o.a. alle mechanisch functies worden ontwikkeld en gebouwd voor de eerste Drive by Wire auto - FILO - door SKF en Bertone. In deze by wire functies, zoals Steer by Wire, Brake by Wire en Clutch by Wire, worden E-motor rotaties omgezet in lineaire bewegingen.


Niet specifieke lager onderwerpen werden ook onderzocht voor het creëren van nieuwe concepten, zoals remsystemen, variable transmissies, hybride aandrijvingen, etc. Gedurende zijn periode bij de SKF Groep was Henk bekend als een teamspeler met veel internationale ervaring en met een groot kennis netwerk. Meer dan 140 patenten zijn aangevraagd waar zijn naam als uitvinder of als co-uitvinder wordt genoemd.


Op 1 augustus 2009 ging Henk op eigen verzoek met vervroegd pensioen en startte october 2009 zijn activiteiten onder de internet domeinnaam “support-innovatie.com”. Hij is een teamspeler gebleven in de Support Innovatie activiteiten en heeft een netwerk met een aantal specialisten van verschillende disciplines opgebouwd die waar nodig specifiek technisch support kunnen geven.

  • LOG-IN
  • OVER  ONS


Support
Innovatie

Idee & Concept ontwikkeling
brug tussen  Product & Systeem innovatie
en  Zakelijke mogelijkheden